Direktlänk till inlägg 26 mars 2009

Husky till gården!

Av André Andersson - 26 mars 2009 08:00

Förra torsdagen bad jag en av tanterna i byn att köra in mig till tåget... Och den natten spenderade jag sittandes i en mycket obekväm, trång stol, med två Salukis i knät och en tjej iklädd tre par trasiga nylonstrumpbyxor och en oroväckande vid t-shirt (som nästan föll av!) brevid (nästan i knät hon också). Resan tog tolv timmar, gott och väl.


Väl framme på Centralen, möttes jag av min mamma. Min mamma såg till att jag fick en stor Cola att sörpla i mig. Jag var uttorkad! Det hade varit en mycket jobbig resa. Men nu var jag där, i Stockholm. Folket vimlade, solen sken - och mamma och jag gick och köpte en fin lammullströja, tittade i några bokaffärer, och drog oss mot Gamla Stan. Jag gillar Gamla Stan! Mamma också.


I Gamla Stan hade jag bestämt möte med Kvinnan, som jag tänker dela mitt liv med (det hade jag tänkt i tre dagar då!). Vi skulle träffas, för första gången - och äta lunch.


Kvinnan kom, lika underbar som jag föreställt mig. Poet - med rufsigt grånande hår. Mamma fick hälsa också. Sedan lämnade hon oss.


Jag tog poeten i mina armar - och förde runt henne genom Gamla Stan, trots att jag inte hade någon vidare koll på var vi skulle gå, eller nått egentligen... Jag har väldigt dålig simultanförmåga - och nu var jag uppfylld av Kvinnan. Men det gick bra. Inga större missöden. Vi kom tillbaks till restaurangen, där vi också åt vår lunch.


Sedan åkte vi till Medborgarplatsen, för att möta upp Husky och hans matte. Då vi klev ut ur Tunnelbanestationen hörde jag Huskys skall. Nåja, egentligen kunde jag inte veta att det var Husky - men jag visste. Och vi skyndade dit. Husky stod på en nedsänkt plattform, med sin matte.


Jag tog Husky i mina armar - och han fällde mig till marken. Vi hälsade som två ystra unghundar gör!


Sedan åkte vi - Kvinnan, jag, Husky och hans matte - ut på "landet", mot havet, skärgården... Hem till Kvinnan. Där ordnade vi alla papper och sånt. Och tog farväl av Huskys f d matte. Och Husky och jag gick vår första promenad tillsammans - i sele, expanderlina och höftbälte. Allt för att skydda både Husky och mig från plötsliga ryck. Han har en mycket dålig koppelkultur!


Vi spenderade dagen där - Kvinnan, jag och Husky. Och på kvällen följde Kvinnan oss in till tåget. Buss, tåg/ tunnelbana, trappor - för att inte prata om rulltrappor, folk och andra hundar! Husky hade mycket svårt för allt. Han var nervös, oerfaren, otränad. Centralen var INTE en bra plats! Men vi kom upp på tåget. Norrlandståget.


Husky skrek, sprattlade och bet - och hårade nått fruktansvärt! Luften var bokstavligen full av päls, i hela kupén. Men vi hade underbara medresenärer - som inte bara var toleranta, utan också hjälpsamma och mycket trevliga. Jag spenderade natten, dryga tolv timmar, på golvet med Husky. Det var en fruktansvärt jobbig natt!


Då vi väl var framme, vid vår station - var jag lika hårig som Husky och bokstavligen spyfärdig av utmattning. Vi möttes av tanten från byn. Och åkte vidare i bil den sista biten - till vår gård.


Väl här fick Husky gå runt och hälsa på de andra hundarna, genom deras gårdar. Bara så att han visste vilka som var här, och var de höll hus. Hur gården var upplagd, vad som fanns... De tog alla Huskys ankomst med ro.


Sedan fick Husky gå in i sin gård - som han genast blev förtjust i! Sina två kojor, sitt liggbord, och en stor snöhög! Han fick så en rejäl skål med torrfoder, en hög med märg- och tuggben, och några leksaker. Och kom snart till ro...

 
 
Ingen bild

Sanna

26 mars 2009 10:40

Jisses vilken resa! Tack för att du delar med dig!

 
anna

anna

26 mars 2009 20:59

intensivt andré.!
Husky kommer att få det bra hos dig. vad fin han ser ut.

http://annayoga.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av André Andersson - 17 maj 2009 08:16

Men jag kämpar med ett raserat avloppssystem i mitt hus, på grund av vilket jag också behövt stänga av vattnet. Faktum är att vattenpumpen blev dränkt i avloppsvatten *urk* - och därför slog ut en del av elsystemet. Vatten, avlopp, el. Det jobbar jag...

Av André Andersson - 21 april 2009 20:53

Uppenbarligen.   Det händer så mycket i mitt liv just nu - kvinnor (okey, en räcker!)  och hundar, roligt och jobbigt, katter och snösmältning, problemhus och nya strategier... allt! På en gång. Alldeles för mycket att skriva om! Särskilt nu - mitt u...

Av André Andersson - 29 mars 2009 08:23

Jag hade verkligen tänkt skriva igår - för igår morse var det nämligen precis en vecka sedan Husky kom till gården. Men dagarna har försvunnit fort, var och en, och i en strid ström!   Mornarna har varit korta och effektiva. Dagarna ute med hundarna ...

Av André Andersson - 18 mars 2009 09:35

Himmelen är blå. Molnen flyger runt i vinden likt små bomullstussar. Vinden är mild, mjuk och liksom sötaktig, men mycket frisk!   Och som solen strålar! Värmer snön uppe på taken och i träden, som droppar... Det är ännu mycket snö, men varje dag lit...

Av André Andersson - 11 mars 2009 18:55

Idag känner jag mig faktiskt sjuk. I flera dagar har jag känt mig småkass. Lite förkyld, svullen, frusen, trött - och haft lite problem med yrsel. Ikväll känner jag mig sämre. Riktigt sjuk.   Nåja, antagligen är det inget allvarligt. Kanske är jag ba...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<<
Mars 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards